Baan omschrijving

We zijn op zoek naar een (of meerdere) mechanische/ structurele engineer(s) met een solide achtergrond in mechanisch ontwerpen (ten minste 2 jaar aan professionele ervaring met een CAD/CAE tool-chain). Je zult verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van complexe en geavanceerde mechanische systemen uit de offshore in 3D CAD, voor het uitvoeren van engineering calculus (met de hand zowel als CAE) die nodig is voor het bepalen van structurele integriteit en kinematische bewegingen. Je hebt tevens een actieve rol in het selecteren van de juiste materialen voor de systemen die we bouwen.

Je zult een onderdeel zijn van het “Motion compensation crane design team”, die onze nieuwe offshore kraan met bewegingscompensatie voor de offshore wind sector ontwikkeld.

Je zult zowel conceptuele als gedetailleerde mechanische systemen samen met andere experts binnen X Laboratory ontwerpen, zoals team-leden van Control Systems, Electrical Systems en Manufacturing. Je zult bovendien een actieve rol spelen in de communicatie met onze geselecteerde supply-chain producenten die de fabricage en integratie van onze offshore uitrustingen (scheepswerven, machine shops, etc.). Daarnaast zul je voortdurend bij blijven leren over mechanisch ontwerpen door bij te dragen aan andere projecten die nu, of in de toekomst, lopen over robotica en automatisering in de maritieme en offshore sector.

Jouw Profiel

We zijn op zoek naar gedreven team-spelers die graag willen blijven leren en die zich ontwikkeld in uitdagende en complexe projecten in high-tech automatisering en robotica. We houden er van om systemen te bouwen die daadwerkelijk werken! De volgende bullets geven een indicatie van de achtergrond en competenties die jouw geschikt maken voor een positie. Hoe meer er van toepassing zijn, hoe beter:

 • Een B.Sc diploma in mechanical engineering, maritieme engineering of aerospace. engineering.
 • Een M.Sc diploma in mechanical engineering, precisie engineering, maritieme engineering of aerospace.
 • Een afgeronde professionele opleiding in mechanisch engineering of precisie engineering waar je praktische kennis op hebt gedaan in verspanen (e.g. CNC/Frezen/Lassen).
 • Bedreven in het mechanisch ontwerpen en tekenen conform DIN/ISO normen.
 • Bedrevenheid in structureel ontwerp (CAE/FEM) en optimalisatie is een pluspunt.
 • 2 tot 5 jaar aan relevante ervaring in mechanisch ontwerpen en schetsen (gelieve the beschrijven als onderdeel van je aanmelding, bij voorkeur een aantal voorbeelden toevoegen).
 • Vaardigheid met software als PTC creo/ CATIA/ Solid Edge is een aanwinst.
 • Ervaring met PDM/PLM software voor werk-structuur.
 • Bedreven in de wiskunde zoals benodigd voor het berekenen van bevestigingen en lasnaden.
 • Solide begrip in materialen wat betreft hun sterkte en moeheid, en het kunnen selecteren van geschikte materialen voor een gegeven systeem.
 • Idealiter, ervaring in CAD/CAM voor offshore en maritieme toepassingen.
 • Een achtergrond in aerospace engineering wordt als een aanwinst gezien.
 • Ervaring met CAE en CFD voor de implementatie van simulaties van systemen die in contact komen met de omgeving (water, wind, etc.).
 • Je hebt gewerkt met ISO-normen en bent bedreven in het kiezen van de juiste toleranties en pre- en post-processing van materialen.
 • Je houdt ervan om te leren.

Wat wij jou bieden

Naast een sterk competitief salaris en arbeidsvoorwaarden, bieden we je aan om deel uit te maken van één van de meest up-and-coming robotica bedrijven in Nederland. Je zult je bevinden in een dynamisch en vriendelijk team van experts die een passie delen in het ontwikkelen van cutting-edge technologieën die vooraanstaande problemen oplossen van zowel de industrie als de maatschappij (gericht op het implementeren van robotica voor een duurzame toekomst!).

Wij bieden de garantie te kunnen werken aan de meest uitdagende, interessante en leidende technische projecten in de maritieme, offshore en transportatie sector.

Neem contact op

Neem gerust contact op als je niet zeker weet of je geschikt bent voor deze positie en wilt bespreken wat je ambities zijn en wat je achtergrond is.

Als je er zeker van bent de juiste kandidaat te zijn en ernaar uitkijkt om te komen werken in ons private R&D Laboratory, stuur dan je volledige aanmelding (CV, Cover letter, 2 referenties en een korte omschrijving van relevante projecten waar je aan hebt gewerkt) naar info@deltaxlab.com

De DEADLINE voor aanmeldingen voor deze positie is 30 November 2019 NOON 12:00.