Baan omschrijving

We zijn opzoek naar een CAE/CFD engineer voor structurele en/of computationele analyse met een bewezen bekwaamheid in offshore en maritieme engineering (of NAVAL engineering).

Je zult verantwoordelijk zijn voor de simulatie en analyze van complexe mechanische structuren (truss, beams, las-structuren) en sensoren voor geavanceerde offshore structuren en uitrustingen. Je zult FEM en CFD methodes gebruiken voor het berekenen en optimaliseren van structuren voor de robuustheid en prestaties onder verschillende externe lasten zoals wind, golven en lasten afkomstig van verbonden systemen (e.g. motoren). Je zult optimaliseren voor stijfheid, structurele integriteit en maakbaarheid van grote truss-achtige en gelastte structuren. Idealiter heb je een visie over het automatiseren van grootschalige computationele optimalisaties met huidige COTS (commercial off-the-shelve) en Open Source Tools.

Je zult je expertise ook toepassen op het ontwerpen van structurele sensor elementen van mechatronische precisie systemen waar materiële specificaties en geometrie nauwkeurig geoptimaliseerd moeten worden om te voldoen aan specifieke response-functies voor kracht, positie en vibratie metingen.

Je zult een onderdeel zijn van het “Motion compensation crane design team”, die onze nieuwe offshore kraan met bewegingscompensatie voor de offshore wind sector ontwikkeld, en je zult bijdragen aan de ontwikkeling van geavanceerde sensoren voor verschillende maritieme en robotica projecten.

Je zult structurele en CFD ontwerpen bedenken en plannen met software als PTC-Creo, Ansys of COMSOL. Je zult verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van functionele tests en verificaties van machine-vervaardigde onderdelen en gebaseerd op metingen een iteratief proces hanteren voor het ontwerpen van het onderdeel in samenwerking met andere mechanisch ontwerpers. Je zult verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van studies over materiaal selectie, ontwerpen voor prestatie en productiekosten. Je zult bovendien blijven leren over structurele en finite-element gebaseerde optimalisatie (en mogelijk computationeel efficiënte CFD methodes).

Jouw Profiel

We zijn op zoek naar gedreven team-spelers die graag willen blijven leren en die zich ontwikkeld in uitdagende en complexe projecten in high-tech automatisering en robotica. We houden er van om systemen te bouwen die daadwerkelijk werken! De volgende bullets geven een indicatie van de achtergrond en competenties die jouw geschikt maken voor een positie. Hoe meer er van toepassing zijn, hoe beter:

 • Een B.Sc diploma in mechanical engineering, maritieme engineering, aerospace. Engineering of computationele wiskunde.
 • Een M.Sc diploma in bovenstaande gebieden of in natuurkunde.
 • Ph.D. diploma in computationele natuurkunde, geavanceerde materiele wetenschappen, mechanical engineering of in precisie engineering.
 • Bedreven in structureel ontwerp en optimalisatie methodes.
 • Solide begrip van stuctureel ontwerpen met FEM.
 • Ervaring met topologie optimalisatie en geavanceerde parametrische optimalisatie in FEM analyses wordt als een aanwinst gezien.
 • Ervaring in het toepassen van 3D CFD tools voor de interactie van structuren en stromen.
 • 2 tot 5 jaar aan relevante ervaring in mechanisch ontwerpen en schetsen (gelieve the beschrijven als onderdeel van je aanmelding, bij voorkeur een aantal voorbeelden toevoegen).
 • Vaardigheid met software als PTC creo/ CATIA/ Solid Edge is een aanwinst.
 • Ervaring met PDM/PLM software voor werk-structuur.
 • Bedreven in de wiskunde zoals benodigd voor het berekenen van bevestigingen en lasnaden.
 • Ervaring met structureel ontwerp en berekeningen gerelateerd met geavanceerde materialen (CFRP) wordt als een groot aanwinst gezien.
 • Solide begrip in materialen wat betreft hun sterkte en moeheid, en het kunnen selecteren van geschikte materialen voor een gegeven systeem.
 • Idealiter, ervaring in CAD/CAM voor offshore en maritieme toepassingen.
 • Een achtergrond in aerospace engineering wordt als een aanwinst gezien.
 • Een werkbare beheersing van de Engelse taal is een pre!
 • Je houdt ervan om te leren.

Wat wij jou bieden

Naast een sterk competitief salaris en arbeidsvoorwaarden, bieden we je aan om deel uit te maken van één van de meest up-and-coming robotica bedrijven in Nederland. Je zult je bevinden in een dynamisch en vriendelijk team van experts die een passie delen in het ontwikkelen van cutting-edge technologieën die vooraanstaande problemen oplossen van zowel de industrie als de maatschappij (gericht op het implementeren van robotica voor een duurzame toekomst!).

Wij bieden de garantie te kunnen werken aan de meest uitdagende, interessante en leidende technische projecten in de maritieme, offshore en transportatie sector.

Neem contact op

Neem gerust contact op als je niet zeker weet of je geschikt bent voor deze positie en wilt bespreken wat je ambities zijn en wat je achtergrond is.

Als je er zeker van bent de juiste kandidaat te zijn en ernaar uitkijkt om te komen werken in ons private R&D Laboratory, stuur dan je volledige aanmelding (CV, Cover letter, 2 referenties en een korte omschrijving van relevante projecten waar je aan hebt gewerkt) naar info@deltaxlab.com

De DEADLINE voor aanmeldingen voor deze positie is 30 November 2019, Noon 12:00.